Al op jonge leeftijd kwam Leonie Clahsen via talloze grammofoonplaten in aanraking met de prachtige klanken van symfonieorkesten, swingende jazzcombo’s en popmuziek en binnen de kortste keren was muziek niet meer weg te denken uit haar leven.
Haar keuze viel op de sprankelende klank van de fluit en zij volgde eerst lessen aan de Enschedese Muziekschool en later aan het ArtEZ Conservatorium bij Ferenc Hutyra en Hans Nijman. Tijdens haar studie volgde Leonie tevens masterclasses bij Trevor Wye, Geoffrey Gilbert en William Bennet, alvorens haar opleiding docerend musicus af te sluiten met een uitstekend eindexamen.

Fluitiste

De fluitiste Leonie wordt graag benaderd voor een concert of muzikaal intermezzo tijdens bruiloften, uitvaarten, exposities en seminars. Haar repertoire is zeer gevarieerd en zij speelt op een handgemaakte fluit van Wm.S. Haynes (www.wmshaynes.com).

Indien je interesse hebt om Leonie te boeken, kun je contact opnemen middels het contactformulier om een afspraak te maken en zowel het programma als de mogelijkheden te bespreken, uiteraard aangepast aan de sfeer van het moment.
Samenspel met piano, gitaar of begeleiding van een ingespeelde CD of een mp3-bestand behoort tevens tot de mogelijkheden.

Fluitdocent

Als fluitdocent geeft Leonie met veel enthousiasme les aan (jonge) kinderen, jong talent en volwassenen. Op maat lesgeven is één van haar belangrijkste doelstellingen, waarin de leerling centraal staat met zijn of haar leeftijd, interesses, talenten en wensen. De bedoeling is immers dat het fluit spelen bijdraagt aan jouw ontwikkeling en geluk, op welk niveau je ook speelt!